15. 3. 2009

Rybie filé s chrenovou omáčkou

Suroviny:800 g rybieho filé, približne 80 g masla, soľ, citrónovú šťavu, trosku hladkej muky a zelenú petržlenovú vňať. Na chrenovú omáčku: 7 dl sladkej smotany, 1 lyžicu masla, 20g hladkej muky, 2 lyžice postrúhaného chrenu, 1 lyžičku cukru, štipku soli, 4 až 5 mandli  

Postup:Rybie filé pokvapkáme citrónom, osolíme a jemne obalíme v hladkej muke. Opražíme na masle z obidvoch strán a necháme podusiť približne 10 minút. Hotové filé dáme do zohriatej misy. 4 lyžice sladkej smotany, maslo a ostrúhané mandle zmiešame a dáme variť. Keď smotana začne vrieť, zamiešame do nej studenú smotanu, v ktorej sme rozmiešali muku. Za stáleho miešania necháme vychladnúť. Hotovú omáčku ochutíme postrúhaným chrenom, cukrom a soľou. Filé v mise polejeme omáčkou a ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre: