17. 3. 2009

Plnené kapustné listy

60 dkg chudé br.maso,40 dkg prerastené bravčové mäso (krkovička,pliecko),3 str.cesnaku, cibula,mletá paprika, sol,čierne korenie mleté, vajíčko,10 dkg ryže,1 kg kvasenej kapusty, vykvasená hlávka kapusty, 1 PL hl.múky,2 PL tuku
Dôkladne premiešame mleté maso, pretlačený cesnak, papriku, korenie,sol,vajíčko,nakoniec pridáme aj ryžu.Na troche tuku zosklovatieme nasekanú cibulu a tiež zapracujeme do masa. Tvarujeme šišky velkosti dlane a balíme do kapustných listov(možeme skladat z viacerých kusov).Previažeme cvernou.Do kastrola uložíme prekrájanú kapustu,na nu závitky v jednom rade,podlejeme vodou a uvaríme do mäkka.Zahustíme svetlou zápražkou.

Žiadne komentáre: