7. 3. 2009

Orechovník ala Maruška

Suroviny:
6 vajec 
6 lyžíc mletých orechov 
1 prášok do pečiva
6 lyžíc práškového cukru
3 lyžice polohrubej múky
Plnka:
135 g palmarinu 
1 vanilka 
pikantný džem
3 lyžice kryštálového cukru
3 vajcia 
1 lyžica kakaa 
3 lyžice práškového cukru
Postup:Žĺtky s cukrom a troškou vody vymiešame do peny. Postupne pridáme vyšľahané bielky a orechy premiešané s múkou a práškom do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený, pomúčený plech a upečieme.Plnka: Celé vajcia riadne vyšľaháme, pridáme cukor, vanilku, kakao a spolu uvaríme na hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Vychladnutú vmiešame do palmarinu vymiešaného s cukrom.Cesto po dĺžke rozrežeme na tri rovnaké diely. Spodný potrieme džemom a tretinou plnky. Postup opakujeme a nakoniec celý koláč potrieme zvyšnou plnkou a posypeme mletými orechmi. Na vrchu môžeme ozdobiť celými orechmi.


:

Žiadne komentáre: