15. 3. 2009

Kuracie rezne s kôprom a s chrenom

Suroviny: 4 kuracie rezne 
1 lyžica masla 1 lyžica oleja 1 kocka zeleninového bujónu 
1 cibuľa 200 ml smotany 1 lyžica hladkej múky  2 lyžice kôpru 
2 lyžice čerstvého nastrúhaného chrenu, mleté čierne korenie, soľ
Postup:Na masle a oleji s opražíme cibuľu. Osolené a okorenené kuracie rezne opečieme z oboch strán a podlejeme vodou. Pridáme kocku zeleninového bujónu a dusíme do mäkka.V smotane si rozšľaháme múku a nalejeme to k mäsu. Potom pridáme nastrúhaný chren a ešte krátko povarime.Na záver pridáme najemno nakrájaný kôpor a podľa chuti ešte dosolíme. Podávame s ryžou a varenými zemiakmi.

Žiadne komentáre: