13. 3. 2009

Jablková bábovka

Suroviny:500 gramov jabĺk. 
4 veľké lyžice rumu 
125 gramov postrúhaných orechov
250 g masla 
250 gramov práškového cukru. 
4 vajíčka 
sáčok vanilkového cukru
200 g polohrubej múky 
sáčok prášku do pečiva 
2 veľké lyžice kakaa.
Postup:Nastrúhame nahrubo 500 gramov jabĺk. Do jabĺk pridáme 4 veľké lyžice rumu a 125 gramov postrúhaných orechov (buď vlašských alebo lieskových). Premiešame. Odvážime si 250 g masla a 250 gramov práškového cukru. Pridáme 4 vajíčka a jeden sáčok vanilkového cukru. Všetko premiešame ručne alebo mixérom. Ďalej odvážime 200 g polohrubej múky a pridáme jeden sáčok prášku do pečiva a 2 veľké lyžice kakaa. Premiešame. Cesto pridáme k jablkám a opäť premiešame. Formu na bábovku vymastíme maslom a posypeme múkou. Cesto dáme do formy na bábovku a dáme piecť do predvyhriatej rúry na 200 stupňov na 60 min.

Žiadne komentáre: