16. 3. 2009

Francúzske karamelové kocky

Suroviny:6 vajec
6 lyžíc kryštálového cukru
1 lyžička kakaa
5 lyžíc polohrubej múky
1 balíček prášku do pečiva
50 ml oleja
Plnka: 1 l vody
 3 Zlaté klasy
 130 g kryštálového cukru
 1 vanilínový cukor
 2 lyžice kakaa
 7 bielkov
Šľahačkový krém: 4 lyžice kryštálového cukru
 300 ml mlieka
 2 šľahačky v prášku
strúhaná čokoláda na ozdobu
Postup:Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme olej, žĺtky a zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou posypaný plech a upečieme. Väčšiu časť vody dáme zovrieť, pridáme 70 g kryštálového cukru a balíček vanilínového cukru a vo zvyšnej vode rozmiešané Zlaté klasy. Do horúcej kaše postupne zapracujeme sneh zo 7 bielkov a 60 g cukru. Do polovice plnky vmiešame kakao.
 Na cesto natrieme najprv svetlú a potom tmavú plnku a napokon šľahačkový krém: cukor skaramelizujeme, zalejeme mliekom, rozvaríme, do vychladnutého pridáme šľahačky v prášku a vyšľaháme. Povrch ozdobíme strúhanou čokoládou.

Žiadne komentáre: