15. 3. 2009

Diabolské kotlety

Suroviny:4 kotlety, trošku oleja, soľ, mleté čierne korenie, olej na pečenie, 2 až 3 cibule, 3 kapie, kyslá uhorka, malá paprika, 2 lyžičky rajčiakového pretlaku, 5 strúčikov cesnaku, horčica, worcestrová omáčka, tatárska omáčka, chren.  

Postup:Kotlety naklepeme, osolíme, okoreníme a na tuku rýchlo opečieme. Držíme ich v teple. Na troške oleja speníme na kolieska nakrájanú cibuľu a kapiu, pridáme na plátky nakrájanú uhorku, papriku, rajčiakový pretlak, cesnak nakrájaný na plátky, horčicu podľa chuti a podusíme, kým uhorka a kapia zmäknú. Na nahriaty tanier dáme kotlety, pokvapkáme ich worcestrovou omáčkou a prekryjeme dusenou zeleninou. Zmes môžeme poliať troškou tatárskej omáčky a posypať nastrúhaným chrenom.

Žiadne komentáre: