15. 3. 2009

Pivársky rezeň s chrenom

Suroviny:600 g bravčového stehna, soľ, hladkú múku, 2 zemiaky, 1 strúčik cesnaku, 1 vajce, mleté čierne korenie, majorán, 2 lyžice piva, 1 lyžicu mlieka, 1 lyžicu polohrubej múky, olej, chren a ocot. 

Postup:Bravčové mäso pokrájame na rezne, naklepeme, osolíme, obalíme v hladkej múke, v zemiakovom cestičku a vypražíme na oleji. Podávame s chrenom, pokvapkaným zriedeným octom. Zemiakové cestíčko pripravíme tak, že zemiaky postrúhame na jemnom strúhadle alebo ich rozmixujeme v mixéri. Pridáme vajce, okoreníme, posypeme majoránom, pridáme pivo, mlieko, polohrubú múku a vymiešame.

Žiadne komentáre: