16. 3. 2009

Cestoviny so šampiňónmi

Suroviny:300 g šampiňónov
2 cibule
1 strúčik cesnaku
400 g väčších cestovín
soľ
2 PL masla
štipku strúhaného muškátového orieška
mleté čierne korenie
250 ml smotany na šľahanie
0,5 viazaničky petržlenovej vňate
100 g tvrdého strúhaného syra
Postup:Šampiňóny očistíme, umyjeme, nakrájame, cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame, vňať nasekáme. V hrnci zohrejeme maslo, pridáme šampiňóny, cibuľu, cesnak, premiešame, dochutíme štipkou muškátového orieška a korením. Tretinu zo smotany na šľahanie odlejeme, zvyšok prilejeme k šampiňónom, necháme povariť. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, zlejeme, necháme odkvapkať. Odloženú smotanu vyšľaháme, spolu s nasekanou vňaťou nakoniec vmiešame do omáčky. Cestoviny polejeme omáčkou, zľahka premiešame, pred podávaním posypeme strúhaným syrom.

Žiadne komentáre: