26. 3. 2009

Babguylas

Suroviny:50 dkg bravčov.mäsa
50 dkg údeného mäsa
30 dkg fazule
1 veľká cibuľa
3 strúčiky cesnaku
soľ, olej, červ.paprika, čier.korenie
1-2 štipľavé zelené papriky
1 zelená paprika
1 paradajky
vegeta-podravka
1 vajce,1-2 pol.lyžice hrubej múky
Postup:Fazuľu aj údené mäso deň predtým treba namočime do studenej vody každé zvlášť.
Na oleji usmažime nadrobno pokrájnú cibuľu a neštipľavú zelenú papriku, pridame červenú papriku, čiernékorenie, roztlačený cesnak, paradajky,vegetu podljeme vodou to je základ na perkelt. Pridame namočenú fazuľu a na kocky pokrájané udené mäso.Zalejeme vodou. Ak je dopoly uvarené pridame na kocky pokrájané bravčové mäso a dovarime. Ak je hotove dolejeme vodu, prevarime, nemá mať veľa šťavy.
Z vajca a múky spravime tvrdšie cesto a mrveničku zavarime.Štipľavá paprika sa pokrája a dáva sa až do taniera podľa chuti.

Žiadne komentáre: