8. 3. 2012

Viedenské slimaky

20 g masla,,soľ,čierne korenie,cesnak,cibuľa,tymián,20 slimákov

Potom, čo sme slimáky pripravili podľa predošlého návodu, pripravíme si jemné koreninové maslo. Na 1 ulitu potrebujeme 20 g masla so soľou, čierne korenie, roztlačený cesnak, najemno nakrájanú cibuľu a tymián. Všetko dobre zmiešame a vypracujeme jemné maslo, ktorým do polovice naplníme vysušenú ulitu. Potom do neho jemne vtlačíme na mäkko uvareného a ochladeného slimáka a ulitu zatvoríme zvyšným maslom. Postavíme otvorom nahor a vložíme do horúcej rúry. V momente, keď maslo v ulitách začne vrieť,sú slimáky hotové. Podávame s opečenými žemľovými plátkami.

Žiadne komentáre: