14. 3. 2012

Ryžový nákyp

90 g veľkozrnnej ryže,0,5 l mlieka,soľ,60 g masla,50 g cukru, citrónová kôra,3 žĺtka,30 g hrozienok,strúhanka,malinový sirup

V 0,5 l mlieka, do ktorého sme pridali trochu soli a 10 g masla, rozvaríme 90 g ryže, uvaríme hustú kašu a dáme ochladiť. Vymiešame 50 g masla s 30 g cukru, trochou citrónovej kôry a po jednom pridáme 3 žĺtka. Do tejto masy zamiešame vychladnutú ryžu a 30 g hrozienok. Z 3 bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zmiešame s 20 g cukru.Sneh potom pridáme do ryžovej masy.Vymastený a strúhankou vysypaný pekáč naplníme do výšky dvoch prstov,rozotrieme a pomaly pečieme v stredne teplej rúre asi hodinu, kým povrch nezhnedne. Pocukrujeme a ozdobíme malinovým sirupom.

Žiadne komentáre: