6. 3. 2012

Polievka s pečeňovými knedlíčkami

40 g masti, 2 cibule, osmaženú petržlenovú vňať,soľ, čierne korenie,majorán, cesnak,150 g jemne zomletej pečienky, 3 žemle,vajce, trochu múky, strúhanku

Na masti opražíme trocha najemno nakrájanej cibule a petržlenovej vňate,ochutíme soľou, čiernym korením, majoránkou a trochou roztlačeného cesnaku.Všetko zmiešame so 150 g jemne zomletej pečienky, pridáme zmäknutú,vytlačenú a prepasírovanú žemľu. Dobre premiešame. Na záver primiešame vajce, trochu múky a strúhanky. Z tejto masy tvarujeme rovnomerné halušky a varíme 10 minút v slanej vode. Po uvarení halušky ochladíme v studenej vode a zalejeme vriacou hovädzou polievkou.

Žiadne komentáre: