24. 3. 2012

Vajíčková saláma

1,5 . lyžice želatiny na slané aj sladké recepty, 2,5 dl vody, 1,5. lyžica vegety, uvarená mrkva, uvarený petržlen, 100 g šunkovej salámy, 150 g bieleho jogurtu, 150 g tatarskej omáčky, 1,5. lyžica petržlenovej vňate, 1,5 lyžicu oleja

Formu biskupského chlebíka vytrieme olejom a zalejeme vodou. Necháme ju potom v chlade asi 1,5 hodiny. Želatinu necháme napučať vo vode asi 10 minút a potom zohrejeme. Všetko zmiešame a vlejeme do formy, ale už bez vody. Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme chladiť pol dňa. Podávame nakrájané na plátky hrubé asi 5 mm s chlebom a sterilizovanou uhorkou. Namiesto vody na želatinu sa môže použiť nálev z hrášku, ktorý môžeme tiež pridať do salámy.

Žiadne komentáre: