12. 3. 2012

Pečené kurča s klasickou plnkou


kurča,bravčová masť,žemľa,20 g masla,soľ,petržlenová vňať, muškátový orech,žĺtok
Aby boli mladé kurčatá výdatnejšie,zvyknú sa plniť žemľovou plnkou. V takom prípade narežeme kožu hrdla tesne za hlavou, stiahneme a holý krk odrežeme tesne pri prsiach. Dvoma prstami potom opatrne uvoľníme mäso, aby vznikol čo najväčší otvor, ktorý nemá žiadne iné diery. Na plnku potrebujeme 1 pokrájanú, zmäknutú žemľu, ktorú dobre vytlačíme a zmiešame s 20 g masla, soľou, petržlenovou vňaťou,muškátovým orechom a žĺtkom. Toutomasou naplníme kura, otvor zašijeme a pečieme spolu s bravčovou masťou v horúcej rúre pri 200°C.

Žiadne komentáre: