5. 3. 2012

Gaštanovo-čokoládová torta

150 g gaštanového pyré z mrazenej kocky,200 g čokolády na varenie,150 g masla alebo palmarínu,4 vajcia,150 g práškového cukru,1 bal. vanilínového cukru,100 g mletých orechov , alebo mandlí, či lieskovcov, šľahačková smotana,1 bal. stužovača do šľahačky,čokoládové hobliny alebo hobliny z gaštanového pyré/,musí byť zamrznuté,aby sa dalo strúhať/,ríbezľový alebo iný pikantný džem na potretie

Polámanú čokoládu a maslo vymiešame nad parou dohladka a odstavíme.Rozmrazené gaštanové pyré dáme do misy a dobre vymiešame s rumom.V osobitnej nádobe vyšľaháme celé vajcia s práškovým a vanilínovým cukrom na hustý, penistý krém a za stáleho miešania potom pridávame do misy s gaštanovým pyré. Po troške zašľaháme vlažnú čokoládu a nakoniec zamiešame pomleté orechy alebo mandle, ktoré v tomto prípade nahrádzajú múku.Tortovú formu vystelieme vymasteným papierom na pečenie a vlejeme pripravené cesto. Povrch urovnáme a dáme piecť do predhriatej rúry. Pečieme pri strednej teplote asi 25 –30 minút. Korpus necháme dobre vychladnút, potom môžeme potrieť tenkou vrstvou džemu. Nastriekame šľahačku vyšľahanú so stužovačom dotuha a ozdobíme čokoládovými, alebo gaštanovými hoblinami.

Žiadne komentáre: