Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
12. 3. 2012
Bravčová sviečkovica so špenátovou plnkou
200 g bravčového filé,80 g špenátových listov,cesnak,soľ, čierne korenie, olej
príloha z kalerábu : 300 g kalerábu, 20 g masla,soľ, čierne korenie, cukor, príp. bujón
Do bravčového filé pozdĺžne navŕtame ihlou na špikovanie dierku, ktorú potom zväčšíme varechou. Špenátové listy sparíme a ochutíme roztlačeným cesnakom. Natlačíme do otvoru v mäse. Mäso osolíme a posypeme čiernym korením, potom prudko opečieme a v rúre dusíme 20 – 25 minút, kým nie je mäkké.
Príloha z kalerábu : kaleráb ošúpeme a pokrájame na kocky, ktoré uvaríme do polomäkka. Uvarený kaleráb namočíme do rozpusteného masla a okoreníme.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára