29. 3. 2012

Francúzsky zemiakový šalát

2 viazaničky pažítky, 100 g zemiakov, 100 g mrkvy, 50 g zeleru, 50 g nakladaných uhoriek, 25 g sterilizovaného hrášku, 150 g kyslých jabĺk, šťava z citróna, 1 ČL octu, 1 ČL plnotučnej horčice, štipka cukru, soľ, mleté čierne korenie, 100 g majonézy

Zemiaky uvaríme v šupke asi 15 minút. Potom ich schladíme pod studenou vodou a ošúpeme. Mrkvu a zeler uvaríme samostatne v osolenej vode. Zeleninu scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Ošúpané zemiaky, mrkvu, zeler, jablka spolu s uhorkami pokrájame na kocky, pridáme odkvapkaný hrášok. V miske rozmiešame majonézu spolu s plnotučnou horčicou, octom, cukrom, korením a soľou. Necháme odležať. Pridáme zeleninu. Šalát podávame v mise, ktorej boky sme vyložili steblami pažítky.

Žiadne komentáre: