3. 3. 2012

Prešporská kačica na víne

trojkilová mladá kačica,fľaška červeného vína,troška bobkových listov,čierne korenie,cesnak,soľ,tymian,2 PL medu

V troške vody si rozpustíme soľ, pridáme koreniny, pretlačený cesnak, med,bobkové listy. Zmesou potrieme kačku znútra aj zvonka a dáme do pekáča.Rúru si rozpálime na 210°C a pečieme asi hodinu, aby sa nám kačka pekne opiekla z oboch strán. Do výpeku vmiešame 3dcl vína a ním potom kačku polievame.Po hodine znížime teplotu na 190°C. Pečieme ešte približne jednu až dve hodiny a stále polievame, aby nám vznikla pekne chrumkavá kožka. Keď sa Vám zdá, že kožka je už pripálená a mäso stále nedopočené, tak na chvíľu zakryte pekáč pokrievkou, alebo alobalom.Vypečenú mastičku si zlejte do pohára a dajte do chladničky. Neskôr si s ňou môžete natrieť chlieb, alebo ju použiť na prípravu praženice.

Žiadne komentáre: