2. 3. 2012

Slovenská sladkokyslá čína

4 kusy kuracích/morčacích pŕs,cibuľa,šalátová uhorka, konzerva lúpaných paradajok,ananás v konzerve,ryža, sójová omáčka,med,chilli omáčka/podľa chuti/,alebo pikantný kečup,1 paradajkový pretlak,čierne korenie, soľ, vegeta,olej

Mäsko si nakrájame na rezance asi 1 cm hrubé. Dáme do misky, kde pridáme asi za dve lyžice sójovej omáčky a korenie. Zamiešame a necháme odstáť asi tak hodinku. Môžeme to však robiť aj hneď, len mäsko nebude tak dobre uležané. Potom si rozpálime olej na panvici,pridáme mäsko a zprudka opečieme do zlata.Do toho pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a chvíľu ju necháme pustiť šťavu.Potom do panvice nalejeme lúpané
paradajky aj so šťavou, taktiež pridáme šalátovú uhorku, nakrájanú na malé kúsky. Necháme dusiť asi 15 min. a pridáme nakrájaný ananás. Zas dusíme asi 10 min., potom pridáme 2 lyžice medu,chilli omáčku a paradajkový pretlak,ktorý nám to zahustí. Popritom samozrejme ochutnávame, aby to chutilo vyvážene a podľa potreby pridávame jednotlivé ingrediencie. Popri tom si dáme variť ryžu a tú nemusíme veľmi ochucovať,pretože pripravenú zmes mäska so zeleninou a šťavou, servírujeme na nej.

Žiadne komentáre: