29. 3. 2012

Kysnuté praclíky

300 g výberovej múky, 50 g palmarín, 20 g droždia, 10 g cukru, 2 žţĺtka, soľ, mlieko, rasca, 20 g palmarínu na potretie plechu
Do múky pridáme palmarín, žţĺtky, soľ, droždie zmiešané s cukrom, trošku mlieka a spracujeme husté cesto. Na teplom mieste ho necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na pomúčenej doske na 20 rovnakých dielov. Každý diel natenko vyšúľame a sformujeme na praclík. Sformované praclíky ukladáme na vymastený plech a necháme ich ešte nakysnúť. Pred pečením praclíky potrieme mliekom, posypeme rascou, hrubšou soľou a upečieme,
http://mojerecepty.sk/kysnute-pracliky.html

Žiadne komentáre: