2. 3. 2012

Pizza koláčiky

1 bal. lístkového cesta,múka na podsypanie,lúpané paradajky v konzerve/ alebo v letečerstvé/,bazalka /sušená alebo čerstvá/,30 dkg tvrdého syra,4 strúčiky cesnaku,cibuľa,10 dkg pikantného salámu /môže byť aj klobáska alebo šunka/,troška pikantného .kečupu,žĺtko na potretie

Lístkové cesto si rozvaľkáme na ovál,alebo odĺžnik s hrúbkou asi 2 mm.Rúru si dáme predhriať na 180-200°C.Do misky si dáme nakrájané lúpané paradajky, trošku bazalky, cibuľu nakrájanú na drobno, pretlačený cesnak,nastrúhaný syr, nadrobo nakrájanú salámu a trochu kečupu. Všetko to dobre premiešame a rovnomerne nanesieme na cesto. To potom zrolujeme, aby nám vznikla roláda. Z nej ukrajujeme asi 1,5 cm kusy a ukladáme na plech, na ktorom je papier na pečenie, aby sme plech nemuseli mastiť. Každý kus na plechu jemne roztlačíme, aby nám vznikli pekné kolieska. Potrieme boky žĺtkom a dáme piecť, až kým nám koláčiky nechytia zlatú farbu. Kto má rád naozaj štiplavé veci, môže si tam nasekať aj feferónku,alebo pridať chilli omáčku. Rada na záver, tieto pizza koláčiky môžeme podávať aj teplé a aj studené a ak nejaké po oslave ostanú, kľudne si ich dajte zamraziť a vytiahnete ich nabudúce, keď nebudete stíhať.

Žiadne komentáre: