8. 3. 2012

Udený jazyk Schonbrunn

francúzsky šalát,plátky údeného jazyka, vajce, uhorky ,aspik, hľuzovka,šalát

Na okrúhlej sklenenej platni si nachystáme francúzsky šalát, ktorý rozotrieme do kruhu v šírke plátkov údeného jazyka. Tieto potom poukladáme na šalát tak, aby vytvárali tvar šindľa.Každý plátok jazyka obložíme plátkom natvrdo uvareného vajíčka, na to položíme tenký plátok uhorky, ktorú ozdobíme kúskom hľuzovky. Predtým,než začneme ukladať jednotlivé plátky,pokvapkáme každý trochou rozpusteného aspiku, aby obloha ostala držať. Potom všetko primerane polejeme rozpusteným,nie však horúcim, aspikom.Jedlo tak bude vyzerať ako keby bolo pod sklom. Stred platne vyložíme hlávkovým šalátom, nakrájaným na rezance,ktorý sme predtým ochutili a osušili. Vonkajšiu stranu platne ozdobíme pokrájaným aspikom.

Žiadne komentáre: