24. 3. 2012

Skryté špargľové tajomstvo

lístkové cesto, špargľa, uvarený a rozmixovaný špenát, strúhanka, tvrdý strúhaný syr, kyslá smotana, korenie tzatziky, majoránka, vajíčko, cesnak, soľ

Lístkové cesto vyvaľkáme na asi 3 mm hrubý plát, posypeme postrúhaným syrom, korením tzatziky a poprekladáme cesto na malú kocku, ktorú opäť rozvaľkáme na plát. Plát nakrájame na pásiky široké asi 2 až 3 cm. Tyčinku špargle zavinieme špirálovito pásikom lístkového cesta tak, aby kúsok špargle zostal vonku. Poukladáme na vymastený plech, posypeme postrúhaným syrom, pokvapkáme smotanou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 10 až 15 minút. Rozmixovaný (rozmrazený) špenát dáme do hrnca, pridáme prelisovaný cesnak, majorán, mleté čierne korenie, smotanu, preosiatu strúhanku, žĺtok a privedieme do varu. Na tanieroch do uvarenej omáčky poukladáme špargľu v cestičku.

Žiadne komentáre: