5. 3. 2012

Bublanina

200 g práškového cukru,125 g masla,250 polohrubej múky,štipku prášku do pečiva, alebo sódy,bikarbóny,3 vajcia,1 dcl mlieka, vanilkový cukor,ovocie napr. marhule, .černice, čučoriedky...

Zmäknuté maslo si dáme do misky s cukrom a jemne ho trieme, až kým nám nevznikne hladký krém. Potom tam po jednom pridávame žľtky a opatrne zakaždým zamiešame, aby sa nám cesto neseklo.Ďalej pridáme vlažné mlieko a múku s kypriacim práškom. Poriadne vymiešame,aby sme tam nemali hrudky. Bielky si osolíme a vymiešame hustý sneh, ktorý postupne vmiešame do cesta.Rúru si rozpáľme na 160°C a plech si vystelieme papierom na pečenie. Do neho potom vylejeme cesto a poroztierame ho do všetkých rohov.Na povrch poukladáme umyté ovocie a dáme piecť. Bublanina je hotová, keď do nej pichneme a na špajle nám neostane cesto. Mala by mať peknú zlatistú farbu. Na záver ju pocukrujeme a môžeme podávať.

Žiadne komentáre: