30. 3. 2012

Recept na Tiramisu

2 dl uvarenej horúcej kávy, 2 cl kávového likéru alebo rumu, 6 žĺtkov, 150 g cukru krupica, 500 g mascarpone (syr), 300 g cukrárenských piškót, lyžicu kakaa alebo strúhanej čokolády
Kávu nalejeme do hlbšej misy tak, aby sa v nej piškóty namočili. Do chladnúcej kávy nalejeme likér alebo rum,Žĺtky vyšľaháme s cukrom, až sa celkom rozpustí. Do ušľahanej zmesi vmiešame mascarpone. Piškóty jednu po druhej namáčame do kávy s likérom a poukladáme na dno formy. Vrstvu piškót potrieme vrstvou krému, potom kladieme druhú vrstvu piškót a druhú vrstvu krému. Pokračujeme, kým všetko použijeme, no posledná musí byť vrstva krému. Koláč necháme v chlade odstáť, potom z formy vyklopíme a posypeme kakaom alebo strúhanou čokoládou.

Žiadne komentáre: