2. 3. 2012

BRAVČOV É KARÉ NA RASCOVO -HORČICOVE J OMÁČKE

0,5 kg karé,olej,veľká cibula,1 PL rasce,1 ČL soli,1 ČL mletého korenia,4 PL plnotučnej horčice,kyslá smotana

Karé si nakrájame na hrubé rezance a dáme do panvice, kde už je rozpálený olej. Chvíľu necháme mäso opekať, aby sa zatiahlo. Neskôr, keď sa bude dusiť,tak z neho nebude vytekať voda a nebude také suché. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Posolíme, pokoreníme a pridáme rascu. Chvíľu necháme, aby sa nám aj cibuľka osmahla a zalejeme vodou, tak aby bolo všetko pod ňou. Zakryjeme pokrievkou a necháme aspoň polhodinu dusiť. Potom odkryjeme, pomiešame a skúsime mäsko, či už je mäkké. Ak nie je, tak dusíme ďalej. Pridáme vodu podľa potreby. Ak je mäsko mäkké, tak pridáme horčicu a neskôr aj smotanu. Smotanu tam nemusíte dávať celú, stačia aj tri polievkové lyžice. No Vy, čo máte radi krémové omáčky si ju tam pokojne dajte celú.Miešame, aby sa nám to pekne spojilo,a aby sme mali krémovú omáčku. Podávame buď s hranolkami, alebo pečenýmizemiakmi, no vy si dajte trebárs aj ryžu, alebo zemiakovú kašu. 

Žiadne komentáre: