14. 3. 2012

Linecká torta

130 g múky, 130 g masla, 130 g cukru, 3 vajcia, 2 žĺtky, biela oblátka, ríbezľový lekvár, mandle

100 g ošúpaných a postrúhaných mandlí zmiešame v mažiari s dvoma surovými bielkami. Pridáme 130 g masla,130 g cukru a postupne dva žĺtky a tri celé vajcia. Vymiešame do peny,ochutíme postrúhaným citrónom, pridáme 130 g múky. Polovicou masy naplníme tortovú formu, navrch položíme bielu oblátku, ktorú nahrubo potrieme ríbezľovým lekvárom. Na to rozotrieme zvyšnú masu a dáme piecť na 160°C. Tortu pomaly pečieme 1 hodinu, pričom zo začiatku necháme na rúre pootvorené dvierka. Upečenú tortu nevyklápame a necháme vychladnúť. Pred podávaním posypeme cukrom.

Žiadne komentáre: