30. 3. 2012

Metrové rezy

cesto: 4 vajcia, 250 g práškového cukru, 2 dl vody, 2 dl oleja, 2 bielky, 350 g hladkej múky, 0,5 balíčka prášku do pečiva, 30 g kakaa, tuk na vymastenie a strúhanka na vysypanie formy
plnka: 5 dl mlieka, 120 g cukru, 2 žĺtky, vanilkový cukor, 1 zlatý klas (pudingový prášok), 250 g masla (hera)
poleva: 200 g čokolády

Cesto: žĺtky vymiešame s polovicou cukru do penista, pridáme postupne horúcu vodu a olej. Zo všetkých bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého vmiešame zbytok cukru. Múku s práškom do pečiva pridáme spolu so snehom k žĺtkom. Vymiešame cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. Do jednej vmiešame kakao. Cestá nalejeme samostatne do foriem srnčí chrbát a v stredne teplej rúre pečieme 40 minút. 
Plnka : V troche mlieka rozmiešame Zlatý klas s vanilkovým cukrom. Za stáleho miešania vylejeme do zvyšku vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť. Maslo s práškovým cukrom vymiešame a po čiastkach primiešame vychladnutú kašu. Vychladnuté cesto pokrájame, a natrieme krémom striedavo biele a tmavé rezy koláča. Metrové rezy nakoniec polejeme čokoládovou polevou. Krájame ich šikmo.

Žiadne komentáre: