17. 3. 2009

Zapekaná zelená fazuľka s mäsom

Suroviny:300 g teľacieho mäsa, soľ, 2 strúčiky cesnaku, mletý muškátový kvet, 1 lyžica masti na vymastenie pekáča, 1 cibuľa, mäsový vývar, 400 g zelenej fazuľky, 1 lyžica tuku na vymastenie misy, 2 rajčiaky, 2 vajcia, 100 g ementálskeho syra, 1 dl smotany, bazalka.   

Postup:Umyté mäso osolíme, potrieme rozotreným cesnakom, posypeme mletým muškátovým kvetom, dáme do vymasteného pekáča, obložíme cibuľou pokrájanou na kolieska, podlejeme vývarom a upečieme do mäkka. Upečené mäso necháme vychladnúť a potom ho zomelieme spolu s upečenou cibuľou. Zelenú fazuľku očistíme, pokrájame, uvaríme v osolenej vode a scedíme. Potom ju premiešame so zomletým mäsom a vložíme do vymastenej ohňovzdornej misy. Navrch uložíme rajčiaky pokrájané na plátky, zalejeme vajciami rozšľahanými s postrúhaným ementálskym syrom a so smotanou, posypeme bazalkou a zapečieme vo vyhriatej rúre.

Žiadne komentáre: