16. 3. 2009

Veľkonočný baránok-citronový

Suroviny:7 vajec
250 g práškového cukru
300 g polohrubej múky
citrón a vanilínový cukor
Postup:Cesto: vymiešame 5 žĺtkov a 2 celé vajcia s polovicou cukru, pridáme kôru, šťavu z 1 citróna a vanilínový cukor. Z bielkov a zo zvyšku cukru ušľaháme tuhý sneh, spolu s múkou ho opatrne vmiešame do žĺtkov a vypracujeme cesto. Väčšiu barančekovú formu vymastíme maslom alebo tukom, vysypeme strúhankou. Cesto vylejem do formy, zarovnáme ho a dáme do vyhriatej rúry pomaly! piecť. Pečieme asi hodinu. Upečeného barančeka necháme trochu vychladnúť vo forme. Potom ho opatrne vyklopíme a ozdobíme práškovým cukrom. Z hrozienok mu urobíme očká a na krk priviažeme mašľu. 

Žiadne komentáre: