16. 3. 2009

Tofu linia

Suroviny:1 balíček bieleho Tofu syra
200 g diétnej šunky vcelku
240 g eidamu
4 polovičky broskýň
Marináda: sójová omáčka, vegeta, pretlačený strúčik cesnaku
Cestíčko: 150 ml piva, 150 ml mlieka, 1 vajce, 200 g hladkej múky, soľ
olej na vyprážanie
Postup:Tofu pokrájame na väčšie kocky a dáme na pol hodiny do marinády so sójovej omáčky, vegety a pretlačeného cesnaku. Šunku, eidam a broskyne pokrájame na rovnaké kocky. Na ihlu napichujeme striedavo tofu, šunku, eidam a broskyňu. Vajce, pivo, mlieko a štipku soli vymiešame a pridáme múku až do zhustnutia. Pripravené ihly obalíme v tomto cestíčku a vyprážame na oleji pri miernej teplote, aby sa cestíčko pripieklo. Počas pečenia aspoň 3-krát obraciame. Podávame s čerstvou zeleninou. 

Žiadne komentáre: