23. 3. 2009

Teplý kurací šalát s paprikou

Suroviny:1 malá cibuľa, 2 PL olivového oleja, 1 veľká paprika, 500g uvareného vykosteného kuraťa, 1 PL sójovej omáčky, 1/4 ČL korenia piatich vôní, mleté čierne korenie, 1/2 PL octu (najlepšie ryžového), hrsť ošúpaných a opražených mandlí. 

Postup:Cibuľu nakrájame na tenké kolieska, papriku na tenké rezance. Cibuľu opražíme v hlbokej panvici dozlatista na 1 PL oleja. Pridame papriku a pražíme ju asi 5 minút. Potom pridame kurča pokrájané na kocky, sójovú omáčku, korenie piatich vôní, štipku cukru a ostatné koreniny. Všetko dôkladne premiešame. Obsah panvice prehrejeme a preložíme na taniere. Ocot zmiešame so zvyšným olejom a touto zmesou pokvapkame šalát. Podávame ho ozdobený praženými mandľami.

Žiadne komentáre: