6. 3. 2009

Sedliacka kapustnica

Suroviny:1 kg kyslej kapusty 
1 kg údených klobás 
50 g sušených hríbov 
500 g bravčového mäsa 
200 g zemiakov 
100 g údenej slaniny 
40 g hladkej múky 
20 g červenej papriky 
400 ml kyslej smotany 

Postup pripravy:Do 5-litrového hrnca dáme pokrájanú kyslú kapustu, klobásu, sušené hríby, na kocky pokrájané bravčové mäso, pokrájané zemiaky, soľ, zalejeme vodou a varíme. Uvarenú klobásu vyberieme a pokrájame na kolieska. Slaninu pokrájame na kocky a opražíme, škvarky vyberieme a spolu s klobásou dáme do kapustnice. Do masti zo slaniny dáme múku a urobíme zápražku. Hotovú zápražku zalejeme vodou, pridáme červenú papriku, dobre premiešame a vlejeme do kapustnice. Necháme za stáleho miešania prevariť, ozdobíme rozšľahanou smotanou a podávame s chlebom.

Žiadne komentáre: