18. 3. 2009

Punčové rezy

Suroviny:cesto:2 vajcia, 4 žltky,150 g práškového cukru, citronová kôra, 4 bielky 150 g hrubej múky, rum na pokvapkanie, lekvár - marhuľový   plnka:150 g cukru, trocha vody, 15 kusovdetských piškot, šťava z 1 citrona, 150 g zomletých orechov, 50 g čokolády, 1 dl rumu.Rumova poleva:260 g práškového cukru, 2 lyžice vriacej vody 2 lyžice rumu a lyžička oleja   

Postup:Celé vajcia, žltky a cukor vymiešame, pridáme postrúhanú citronovú kôru, múku vyšľaháme a potom zľahka primiešame z bielkov vyšľahlaný sneh. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a pomaly upečieme.Upečené a vychladnuté prekrojíme po dlžke na tri rovnaké diely: Spodný diel natrieme marhulovým lekvárom, rozotrieme naň polovicu plnky, prikryjeme druhým dielom, dobre pokvapkáme rumom, natrieme lekvárom a zvyškom plnky, zakryjeme tretím dielom a zaťažíme asi na 2 hodiny. Potom celé polejeme rumovou polevou, necháme zaschnúť a pokrájame na rezy.
Plnka: z cukru a vody uvaríme hustý sirup, ktorým polejeme polámané piškoty, pridáme citronovú šťavu, orechy, rum, postrúhanú čikoládu a všetko spolu premiešame. Kým sa nám upečie cesto, piškoty pekne nasiaknu a zmäknú.
Rumová poleva: cukor zalejeme vriacou vodou, rumom a olejom a vymiešame na hustú p

Žiadne komentáre: