17. 3. 2009

Lančmítové tajomstvo

Suroviny:2 malé konzervy lančmítu
1 vajce
1 rožok 
1 ČL horčice
sterilizovanú kapiu 
50 g nastrúhaného tvrdého syra 
majorán
vegetu 
soľ
mleté čierne korenie
Postup:Lančmít opatrne vyberieme z konzervy, aby sa nerozpadol. V strede každého urobíme otvor tak, aby vznikla obruč hrubá asi 1,5 cm. Vyrezanú časť lančmítu roztlačíme v miske vidličkou. Pridáme vajce, na kocky pokrájaný rožok a zmes okoreníme majoránom, vegetou, soľou a čiernym korením. Dobre premiešame. Ochutíme horčicou a posekanou kapiou. Pripravenou plnkou naplníme otvory v lančmíte, vrch posypeme nastrúhaným syrom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry asi na 15 minút. Podávame so zemiakmi a so zeleninovým šalátom.

Žiadne komentáre: