11. 3. 2009

Boloňské lasagne

Suroviny:lasagne podľa potreby
mleté hovädzie mäso
syr mozarella
zavárané padajky vo vlastnej šťave
bazalka, soľ
Postup:Lasagne uvaríme: do hrnca dáme vodu štipku soli a oleja. Keď voda zovrie pridáme lasagne varíme 7 minút. Keď sú uvarené zlejeme ich a hneď ich zalejeme studenou vodou. Nebudú sa lepiť. Mäso si orestujeme na panvici do mäkka. Zavárané paradajky si nakrájame na malé kúsky, osolíme a restujeme do polomäkka, pridáme bazalku a spojíme s mäsom. Dno zapekacej misy pokvapkáme olejom a poukladáme jednu vrstvu lasagni. Potom dáme vrstvu mäsa a na to poukladáme nakrájanú mozarellu a vrstvíme pokým nespotrebujeme všetko. Poslednou vrstvou sú lasagne. Dáme zapiecť.

Žiadne komentáre: