25. 3. 2017

Zmrzlinový klaun

2 kopčeky vanilkovej zmrzliny, 2 kopčeky čokoládovej zmrzliny, 4 oblátkové kornúty, rôznofarebné lentilky na ozdobu, prípadne čokoládová a ovocná poleva
Okrem toho: 4 papierové formičky (väčšie košíčky) – nie sú potrebné, stačí i obyčajný dezertný tanierik
Na dezertný tanierik položíme po jednej papierovej formičke. Do každé formičky vložíme 1 kopček zmrzliny a naň nasadíme oblátkový kornút ako klobúčik. Farebné čokoládové cukríky (čočky, lentilky, smarties) nám poslúžia ako oči, nos, ústa a uši. Zmrzlinový dezert ihneď podávame.
Rada: Tvár klauna možno stvárniť i pomocou iných cukroviniek. Miesto očí môžeme použiť napríklad cukrové perličky alebo kvetinky. Vlasy môžeme vytvoriť z čokolády, a to tak, že čokoládu rozpustíme, trochu vychladíme, naplníme ňou mikrotenový sáčok (alufix), odstrihneme rožtek a čokoládu nastriekame na zmrzlinu. Z ovocnej polevy môžeme vytvoriť ústa a špičku "klobúčika" ozdobiť cukríkom alebo ovocím.

Žiadne komentáre: