25. 3. 2017

Zmrzlinové gule s mangovým pyré

20 g hladkej múky, 3 žĺtky, 80 g cukru, 3 bielky, 30 g solamylu, 10 g kakaa, 4 veľké kopčeky vanilkovej zmrzliny, 2 vajcia, 100 g orieškových lupienkov, fritovací tuk, 1 zrelé mango, 70 g práškového cukru, čerstvá mäta
Rúru predhrejeme na 180 °C. Zmiešame múku, žĺtky a cukor a vmiešame dotuha ušľahané bielky. Pridáme solamyl a kakao. Plech vyložíme papierom na pečenie, cesto naň tenko rozprestrieme a 8 minút pečieme. Až trochu vychladne, vypichneme 8 koliesok s priemerom 12 cm. Na každé koliesko položíme kopček zmrzliny, druhým kolieskom priklopíme a vytvarujeme gule. Namočíme ich v rozšľahanom vajci a obalíme v orechových lupienkoch. Hlboko mrazíme 30 minút a opekáme 2 minúty v tuku dozlatova. Rozpolíme mango, vykôstkujeme, rozmixujeme s práškovým cukrom. Zmrzlinové gule podávame na tanieri s mangovým pyré ozdobené mätou, práškovým cukrom a kakaom.

Žiadne komentáre: