31. 3. 2017

Talianska zeleninová polievka

100 g bielej fazule, 150 g slaniny, cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, pór, 2 ks stopkového zeleru, ½ feniklovej hľuzy, 2 zemiaky, 2 cukiny, 100 g zelenej fazuľky, 5 kelových listov, 100 g hrášku, 3 PL olivového oleja, ½ l mäsového bujónu, soľ, mleté čierne korenie, sušená feferónka, 3 paradajky, 100 g špagiet
V dostatočnom množstve studenej vody necháme cez noc napučať fazuľu. Jednotlivé druhy zeleniny očistíme, umyjeme a pokrájame na malé kúsky, takisto pokrájame slaninu. V hrnci zohrejeme olej, najprv v ňom dosklovita opražíme slaninu, potom cibuľu a cesnak. Pridáme pokrájanú zeleninu a napučanú fazuľu a 10 minút dusíme. Zalejeme mäsovým bujónom, osolíme, ochutíme čiernym korením a pomrvenou feferónkou. Prikryté necháme pomaly variť. Z paradajok stiahneme kožu, odstránime jadierka a nakrájame ich na malé kocky. Paradajky a nadrobno polámané špagety pridáme do polievky. Varíme 15 minút. Polievku na záver môžeme posypať nastrúhaným parmezánom.

Žiadne komentáre: