25. 3. 2017

Opitá zmrzlina

2 lyžice hrozienok, 0,2 cl ražnej pálenky (whiskey), 100 ml mlieka, vanilka, 1 žĺtok, 1 lyžička jablčnej šťavy, 2 lyžice smotany
Hrozienka zalejeme alkoholom a necháme asi 2 hodiny postáť. Mlieko s vanilkou privediem do varu, odstavíme z plameňa a pridáme hrozienka a necháme 10 minút postáť. Žĺtok vymiešame s jablčnou šťavou a zľahka vmiešame do polovychladnutého mlieka s hrozienkami. Zmes na slabom plameni zohrievame za stáleho miešania, kým nezhustne na krém. Odstavíme a za stáleho miešania necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme do tuha a vmiešame do krému. Zmes dáme na 1 - 2 hodiny do mrazničky.

Žiadne komentáre: