26. 3. 2017

Nanukové rezy

380 g kryštálového cukru, 4 žĺtky, 10 lyžíc čiernej kávy, 160 g orechov, 200 g polohrubej múky, pol vrecúška prášku do pečiva, 1 lyžičku kakaa, sneh zo 4 bielkov. Na plnku: pol litra mlieka, 5 lyžíc maizeny, 1 žĺtok, 1 vanilkový cukor, 250 g masla, 250 g práškového cukru. Na čokoládovú polevu: 100 g čokolády na varenie, 80 g tuku Iva (Cera)
Cukor vymiešame so žĺtkami a kávou, primiešame orechy, múku, prášok do pečiva a kakao a jemne primiešame sneh z bielkov. Hmotu vylejeme na vymastený pekáč a upečieme v rúre. Z mlieka a maizeny uvaríme puding, do ktorého primiešame žĺtok a vanilkový cukor. Keď puding vychladne, vmiešame doň maslo a práškový cukor. Plnku natrieme na vychladnutý koláč a polejeme ho čokoládovou polevou. Čokoládovú polevu pripravíme tak, že roztopíme Ivu alebo Ceru pri teplote maximálne 60 stupňov Celzia a primiešame čokoládu na varenie. Koláč schladíme v chladničke a nakrájame na kocky.

Žiadne komentáre: