25. 3. 2017

Vanilková zmrzlina s čerešňami

Suroviny pre 4 osoby :1 pohár kompótových čerešní (cca 500 g), 50 g cukru, 40 ml čerešňovice (alebo kompótovej šťavy), 50 g sekaných mandlí, 4 plátky perníku, 4 porcie vanilkovej zmrzliny, 200 g smotany na šľahanie, kôra z 1 chemicky neošetreného citróna, lístky medovky
Čerešne necháme dobre odkvapkať na sitku. Vložíme do misy, posypeme cukrom a zakvapkáme 20 ml čerešňovice. Necháme stáť najmenej 20 minút. Mandle opražíme na suchej panvici dozlatova. Čokoládový perník rozdrobíme na kúsky, zakvapkáme zvyšnou čerešňovicou a rozdelíme do 4 pohárov. Do pohárov ďalej rozdelíme čerešne a pridáme kopček zmrzliny. Ušľaháme polotuhú šľahačku, prilejeme do pohárov a posypeme praženými mandľami. Citrónovú kôru nakrájame na tenké rezančeky a poháre nimi ozdobíme. Priložíme umyté a osušené lístky medovky.

Žiadne komentáre: