25. 3. 2017

Vanilková zmrzlina s jahodovou dreňou

Suroviny pre 4 osoby :300 g jahôd, 40 g práškového cukru, 2 lyžice čerešňovice, 8 kopčekov vanilkovej zmrzliny, niekoľko lístkov mäty na ozdobu
Jahody opatrne umyjeme v mise s vodou a osušíme. Odstránime stopky a plody nadrobno nakrájame. Zmiešame s práškovým cukrom a necháme zhruba 15 min. stáť. Jahody rozmixujeme a ochutíme čerešňovicou. Prelisujeme cez jemné sitko. Jahodovú dreň upravíme na dezertné misky alebo do pohárov a pridáme 2 kopčeky vanilkovej zmrzliny. Ozdobíme umytými a osušenými lístkami mäty. Pokiaľ nemáme čerstvé jahody, použijeme mrazené. Vanilkovú zmrzlinu môžeme tiež kombinovať s jahodovou. Zvyšnú jahodovú dreň možno zmraziť a ponechať na inú príležitosť.

Žiadne komentáre: