25. 3. 2017

Zmrzlinový tunel s banánom

100 g masla, 150 g detských kakaových piškótov, vanilková zmrzlina v prášku, 4 dl mlieka, 100 g práškového cukru , 2 banány, horká čokoláda
Pripravíme si formu, ktorú vyložíme jemnou fóliou. Piškóty rozdrvíme alebo postrúhame a spojíme s maslom a cukrom. Túto hmotu vtlačíme do formy, až máme tenkú vrstvu. Zmrzlinu v prášku vyšľaháme s mliekom podľa návodu a hustý krém nalejeme do formy s piškótovým cestom. Do stredu položíme olúpaný banán a necháme v mrazničke aspoň 3 hodiny. Po vybratí polejeme rovnú plochu formy teplou čokoládou, vyklopíme, stiahneme fóliu a polejeme zvyškom čokolády. Potom krájame dieliky tunelu a ihneď servírujeme.

Žiadne komentáre: