29. 3. 2017

Studená uhorková polievka s cesnakom

salatova uhorka, 4 rajciaky, 4 dl kefiru, 2 cibulky s nvatou, 2 struciky cesnaku, zvazok kopu, sol, cukor
Uhorky umyjeme, ak maju tvrdu supu osupeme a po dlzke rozkrojime. Vyberieme zrnka. Polovicu uhorky nakrajame na drobne kocky. Druhu polovicu uhorky nakrajame na vacsie kocky a vlozime do mixera. Rajciaky obarime horucou vodou a osupeme. 2 rajciaky pridame do mixera k uhorke spolu s nakrajanou cibulkou, zalejeme vodou a zmixujeme. Dalsie 2 rajciaky nakrajame na kocky a prilozime ku kockam uhoriek. Zmixovanu zmes premiesame s kefirom, pretlacenym cesnakom so solou, s cukrom a nadrobno nakrajanym koprom. Ked je zmes husta, rozriedime ju troskou vody, vylejeme ju na kocky uhoriek a rajciakov a dobre premieasame. Podavame schladenu.

Žiadne komentáre: