27. 3. 2017

Gaštanová dobrota

5 vajec, 165 g preosiateho praskoveho cukru, 45 g kakaa, 150 g smotany na slahanie, 225 g gastanoveho pyre
V slahaci vyslahame z bielkov sneh. Postupne pridavame 60 g preosiateho cukru a dalej slahame, kym sa neroztopi. V inej nadobe slahacom spenime zltky a pridame 60 g preosiateho cukru a kakao. Do zltkovej hmoty postupne pridavame sneh z bielkov a jemne premiesame. Zmes vylejeme do vymastenej a pergamenom vylozenej formy. Pecieme v predhriatej rure pri 200 stupnoch 15 minut. Korpus po vychladnuti rozrezeme na 3 casti. V miske vymiesame hustu slahacku. V mixeri vyslahame praskovy cukor a neskor primiesame slahacku. Platy natrieme plnkou a zlepime. Zvysnu plnku dame do igelitoveho vrecuska, ktoremu odstrihneme spicku, aby sme mohli zmesou ozdobit tortu.

Žiadne komentáre: