25. 3. 2017

Tvarohová zmrzlina

1 vajce, 150 ml mlieka, 1 l smotany, čokoláda, 1 kg jahôd, mandle, 75 g krupicového cukru, 1 kg odtučneného tvarohu
Šľahačom ušľahajte tvaroh s kondenzovaným mliekom. Olúpané mandle nastrúhajte najemno a vmiešajte do tvarohu. Medzitým si ušľahajte šľahačku, ktorú do základu tiež po častiach vmiešajte. Jahody (alebo iné ovocie, môže byť aj ovocný kompót), pokrájajte na kúsky. Z vajca si ušľahajte penu, ktorú spolu s väčšinou nakrájaného ovocia vmiešajte do tvarohovej hmoty a dobre premiešajte. Vzniknutú zmes uložte do mrazničky, aby stuhla. Potom už len stačí zmrzlinu vybrať a tvarovať na misky. Zmrzlinu môžete ozdobiť nasekanými mandľami alebo pridať griotku, koňak. Čas prípravy: 35 min.

Žiadne komentáre: