26. 3. 2017

Tekvicový zákusok

1 kg tekvice, 1/2 l pomarancovej stavy, 150 g hnedeho cukru, 5 vajec, 200 g muky, 200 g mletych mandli, 50 g tekvicovych jadierok, 1/2 vrecuska prasku do peciva, mlete klinceky, struhany muskatovy oriesok, mleta skorica, zazvor, sol
Tekvicu ocistime, zbavime jadierok a rozkrajame na male kocky. Potom rozkrajanu tekvicovu duzinu uvarime do makka v zmesi pomarancovej stavy a vody. Mierne osolime a ochutime zazvorom, mletymi klincekami a muskatovym orieskom. Primiesame 100 g hnedeho cukru, a ked tekvica bude dostatocne makka, rozmixujeme ju. Vajcia rozbijeme a oddelime od seba zltky a bielky. Zltky vymiesame s 50 g hnedeho cukru a troskou mletej skorice. Pridame tekvicove pyre, muku, prasok do peciva a vsetko dokladne premiesime. Primiesame i mlete mandle, a napokon tuhy sneh uslahany z vajecnych bielkov. Zmes potom vlejeme do pekaca vyslateho papierom na pecenie a vrch posypeme tekvicovymi jadierkami. Pekac dame do rury vyhriatej na 170 stupnov a za 60 minut sa tekvicovy zakusok upecieme. Nechame vychladnut, nakrajame na porcie a podavame.

Žiadne komentáre: