25. 3. 2017

Zmrzlinový pohár s višňami

1 téglik vanilkovej a višňovej zmrzliny, višňový kompót (460 g ), 1/4 l šľahačkovej smotany, 2 balíčky vanilkového cukru, 2 cl višňového likéru
Zmrzlinu preložíme do chladničky. Višne necháme na cedidle odkvapkať. Dáme si chladiť sklené poháre.
Šľahačku a balíček vanilkového cukru zmiešame, ušľaháme tuhú šľahačku. Opatrne vmiešame višňový likér. Šľahačkou naplníme zdobiace vrecúško.
Višne posypeme vanilkovým cukrom. Plníme do pohárov - višne spolu so zmrzlinou a so šľahačkou. Zdobíme šľahačkou. Zmrzlinu oberáme lyžicou smerom zhora dole.
Vhodná príloha: Trubičky, vafle a keksíky.
Ako znížiť kalorickú hodnotu: šľahačku nahradíme 250 g tvarohu, ktorý môžeme ochutiť višňovou šťavou.

Žiadne komentáre: